Navigace: LMK JUNIOR KLUB Ústí nad Orlicí > Modelářské akce 2015

Modelářské akce 2015

Svět Techniky Ostrava  Vítkovice

 

V sobotu 14. března LMK JUNIOR KLUB společně s kroužky leteckých modelářů DDM DUHA a DDM KAMARÁD uspořádal výlet do Ostravy. Cílem byla návštěva areálu ve Vítkovicích „SVĚT TECHNIKY“. Cestovalo se vlakem, potom tramvají a od zastávky tramvaje to bylo asi 300 m. Výstava je ve dvou budovách pod názvem „Malý svět techniky“ a „Velký svět techniky“. Já jsem šel se skupinou do "Malého světa". Pokud by měl někdo zájem vidět vše za jeden den, asi nemá šanci. Stovky exponátů nabízejí uplatnění už legendární Komenského myšlenky „Školy hrou v praxi“. Žádné učebnice ani strohé exempláře, kterých se nesmíte dotýkat. Naopak, vše je tu interaktivní a vy si to můžete na vlastní kůži či spíš ruce vyzkoušet. Jedinečná výstava, která odhaluje tajemství technických vynálezů od parního stroje až po současnost. Všichni zde najdou celou řadu vynálezů, které významně poznamenaly vývoj průmyslu a technického pokroku na území českých zemí ale i ve světě. Mimo expozici najdete v budově kavárnu Julese Verna. Cílem této expozice je přiblížit malým i velkým objevitelům problematiku vědeckých oborů a na praktických příkladech jim ukázat, že technika není žádný strašák, ale záživný obor s budoucností.Nafotil jsem nějaké foto z „Malého světa techniky“, na které se můžete podívat. Pokud máte zájem, je možné se podívat na stránky „Toulavé kamery“, jsou tam dvě reportáže, které najdete tady na tomto odkazu. http://www.ceskatelevize.cz/porady/1126666764-toulava-kamera/7590-hledani/?search=Sv%ECt+techniky

JARNÍ ÚSTECKOORLICKÁ

Letečtí modeláři LMK JUNIOR KLUBU v sobotu dne 18. 4. uspořádali na letišti Aeroklubu v Ústí nad Orlicí soutěž „ JARNÍ ÚSTECKOORLICKÁ“ vypsanou pro volné modely v kategoriích V, H, P30, A3, F1H. Kategorie P30 se létala jako „Memoriál Lubomíra Valčíka“ a kategorie F1H, se létala jako „Memoriál Vladimíra Matějů“. Oba tito pánové stáli u zrodu a rozvoje leteckého modelářství v našem regionu a tato soutěž o putovní poháry je takovou naší vzpomínkou a poděkováním.

Počasí nám letos moc nepřálo polojasno, teplota 5 až 8°C severní vítr o rychlosti 3 až 8m/s. Nepříznivá předpověď odradila mnoho soutěžících, ale i tak, bylo přihlášeno 40 účastí na soutěži v pěti kategoriích a přijeli soutěžící z LMK Litomyšl, Šumperk, Uničov, Vyškov, LMK Čmelák Holešov, Hradec Králové, Vysoké Mýto a naši členové JUNIOR KLUBU Ústí n/O. Náš klub je třetím nejsilnějším klubem v ČR co do počtu mladých modelářů a naši instruktoři vedou modelářské kroužky na DDM DUHA v Ústí n/O a na DDM KAMARÁD v České Třebové. Dnešní soutěž byla pro některé mladé modeláře tou vůbec první soutěží a při těchto podmínkách se dá říci, že to byl takový křest větrem a studeným počasím.

Jak to nakonec dopadlo?

„Memoriál Lubomíra Valčíka“ v kategorii P30 v absolutním pořadí všichni naši mladí modeláři JUNIOR KLUBU „ na bedně“ a putovní pohár tentokráte zůstává doma.

„Memoriál Lubomíra Valčíka“ kategorie P30 absolutní pořadí:

  1. Tomáš Horníček - JUNIOR KLUB Ústí nad Orlicí
  2. Matouš Vojtíšek - JUNIOR KLUB Ústí nad Orlicí
  3. Jan Bříza - JUNIOR KLUB Ústí nad Orlicí

„Memoriál Vladimíra Matějů“ kategorie F1H absolutní pořadí:

  1. František Gloziga – LMK Čmelák Holešov
  2. Milan Bezr - JUNIOR KLUB Hradec Králové
  3. Jiří Voleský – LMK Ústí nad Orlicí

Taková byla letošní „JARNÍ ÚSTECKOORLICKÁ“ a budeme se zase těšit na příští ročník. Natáčela tady i TV OIK a tak se podívejte na reportáž. Tady je další odkaz na stránky města Ústí n/O  a  výsledková listina ze soutěže. Ještě se můžete podívat na nějaké foto ze soutěže.

Krajský přebor mládeže leteckých modelářů                              Pardubického kraje 2015

Tak jako každý rok i letos uspořádal náš LMK JUNIOR KLUB na letišti v Ústí nad Orlicí 9. 5. KP leteckých modelářů. Účastnilo se kromě našich členů klubu a dětí, kteří chodí do modelářských kroužků na DDM Duha v Ústí n/O. a DDM Kamarád v České Třebové i modeláři LMK Choceň, LMK BVL Bělá pod Bezdězem a jako už tradičně modeláři s LMK Varnsdorf s vedoucím Pepou Bártíkem. Výsledková listina čítá 51 účastí. Krajské přebory jsou nominační soutěže pro účast na MČR mládeže, které se letos létá v Hořicích 26. 9. 2015 a pořadatelem je LMK Varnsdorf. Tentokráte je kategorie H rozdělena věkově na mladší žáky do 12 let, starší žáky do 15 let a limit pro ml. žáky je 180s, pro starší žáky a juniory 220s. Poprvé na MČR mládeže bude i v kategorii H mladších žáků vyhlašován mistr ČR. Propozice MČR mládeže najdete tady. Letošní počasí bylo tak trochu už tradiční, kdy ráno byl úplný klid a s příchodem fronty se to rozfoukalo až na 5-6m/s. za frontou opět klid a začalo to zase foukat, když už jsme jeli domů. Opět nás letos potrápila řepka a vzala nám nějaké modely a hledači si zase odnesli spoustu žlutého pilu na oblečení. Jen škoda, že ho neumíme zpracovat, tak jako včeličky. Jinak si myslím, že KP Pardubického kraje byl vcelku úspěšný, co se týká vylétaných nominací na MČR. Tentokráte jsem neměl čas fotit, ale paní Katka Fišarová Stránská mě zastoupila a tak se můžete podívat na foto ze soutěže. Tady ještě najdete výsledkovou listinuNatáčela tady i TV OIK a tady je jejich reportáž ze soutěže.   

Zahradní slavnosti DDM DUHA v Ústí n/O.

Po velké přestávce a vlastně poprvé po přestěhování do stávajících prostor, DDM obnovil tradici „Zahradních slavností“. Určitě to byla dobrá volba anavzdory špatné předpovědi počasí na sobotu 23. 5., které se na štěstí nenaplnila, se přišlo mnoho lidí podívat na prezentaci kroužků a mohli si také prohlédnout prostory DDM, kde kroužky pracují. Většina kroužků si se svými vedoucími připravili program a tak bylo na co se koukat. Kdo tam nebyl, tak určitě má čeho litovat a může to příští rok napravit. Tady najdete ještě více fotek Další info najedete na stránkách města a tady je ještě reportáž OIK.

 

 

Aviatická pouť – Pardubice

V sobotu 6. 6. náš klub uspořádal výlet na Aviatickou pouť do Pardubic. Počasí bylo nádherné a teplota určitě lámala rekordy. Někteří byli na takové akci poprvé a tak to pro ně byl určitě velký zážitek. Cestovali jsme vlakem ČD. Po příjezdu do Pardubic honem na motoráček, který nás zavezl na závodiště, a dál už jsme raději šli pěšky. V historickém motoráčku, to byl opravdu zážitek, doslova přeplněné vagóny, že se stálo i na WC. Při zpáteční cestě jsme opět pěšky došli na zastávku Závodiště, kde stálo mnoho lidí, kteří chtěli jet na hl. nádraží Pardubice. Z letiště jezdily čtyři vozy Regio a ze zastávky Závodiště na hl. nádraží Pardubice pouze dva vagónky starého motoráčku. Zase jednou člověk mohl zakusit na vlastní oči, jakou precizní mají ČD logistiku. Ještě že to není až tak daleko na hl. nádraží a tak zase pěšky. Nakonec jsme všichni nástrahy cestování přežili a dá se říci, že Aviatická pouť se letos opravdu vydařila. Tady se můžete podívat na foto.

RCVS v Hořicích – sobota 13. 6. 2015

Dnes 13. 6. se létala další soutěž RCVS, tentokráte v Hořicích. Ředitel soutěže jako tradičně Jarda Vagenknecht nám zajistil počasí na jedničku, jeho paní uvařila výborný gulášek, káva a k ní tradiční Hořické trubičky, no já si myslím, že to nemělo chybu a kdo jste tam nebyl, tak jste určitě zaváhal. Sešla se parta čtrnácti soutěžících, létalo se na čtyři startoviště, náramně pohodová soutěž. Došla řeč i na pravidla RCVS a možná nazrála doba na menší úpravu pravidel, která by ještě více zatraktivnila soutěž, kdy první čtyři soutěžící, nebo případně pět, podle počtu startovišť na soutěži, by mohli letět finále o celkové umístění v soutěži. Je to taková obdoba rozletu u volných kategorií. Můžete mě napsat, jaký na to máte názor. Je potřeba jít neustále dál, abychom pro tuto naší nádhernou kategorii nalákali i mladé zájemce. Bylo by i dobré, pokud se pokusíme oddělit cenu za stravné od startovného, tak jak tomu je třeba tady v Hořicích a mladým potom umožnit přístup na soutěž s polovičním startovným, tak jak tomu je u volných kategorií. Pokud chceme, aby tato naše kategorie měla nějakou perspektivu a budoucnost tak bez mladých to nepůjde. Nafotil jsem nějaké foto a tak se můžete podívat. Tady už je výsledková listina.

Ještě jedno upozornění - termín 3. pohárové soutěže RCVS v Podhořanech se přesouvá o týden z 27. 6. na 4. 7. protože v původním termínu se po letišti budou prohánět vrtulníky.

Besídka zájmových kroužků DDM Kamarád

Ve čtvrtek 4. 6. se konala v Malé Scéně v České Třebové, Besídka zájmových kroužků DDM Kamarád. Letečtí modeláři se také účastnili malou výstavkou modelů. Letecko modelářský kroužek na DDM Kamarád má za sebou první rok a byl vcelku úspěšný, protože jsme téměř všichni zvládli postavit draka, vystřelovací model, model kategorie H, každý si také postavil model kategorie A3 a až na jednoho všichni úspěšně postavili i model kategorie P30. Letošní kroužek měl čtyři členy kroužku a dva si vybojovali postup na MČR mládeže. Budeme se těšit, pokud se vám letecké modelářství líbí, že rozšíříte po prázdninách naše řady. Nafotil jsem nějaké foto a za kvalitu se omlouvám, protože podmínky nebyly moc příznivé na focení a tady se můžete podívat.

Nedělní odpoledne na letišti

V neděli 28. 6. jsme měli takové společné polétání spojené s opékáním buřtů. Účastnili se členové obou modelářských kroužků DDM Duha UO a DDM Kamarád ČT rodiče, někdy i dědové dětí a všichni jsme si krásně polétali. Počasí bylo polojasné, ze začátku nám trochu víc foukalo, ale i tak jsme si užili nedělní odpoledne ke spokojenosti všech. Zase jednou se nám podařilo naplnit naše moto webových stránek „Modelářství jako zdravý životní styl“. Nemáte chuť se přidat k nám? Ještě nějaké foto, na které se můžete podívat.

  Soutěž RC větroňů RCVS                v Podhořanech

Na tento víkend se k nám nastěhovalo tropické počasí a teplota dosahovala ve stínu 32,5°C i přes varování v TV a rozhlase, aby lidi moc nevycházeli se na soutěž RCVS v sobotu 4. 7. dostavilo 23 odhodlaných pilotů. Přijeli modeláři až z Hranic na Moravě, kteří jak mě Vojta Zima potvrdil, budou příští rok pořádat soutěž RCVS u nich doma. Jinak musím říci, že všichni jsme to nakonec přežili ve zdraví. Termiky bylo poměrně hodně, ale také těch klesáků, kde snad nebyl ani vzduch, aby model mohl letět, bylo také dost. Přesto se podařilo některým naletět i slušné výsledky. Soutěž tradičně dobře připravená za co patří poděkovat Pepovi Bíbrovi a jeho týmu. Příští týden 11. 7. se v Podhořanech bude létat MČR RCVS, vypsané pro seniory a juniory a tak neváhejte, ještě se můžete přihlásit. Jak to na soutěži vypadalo, se můžete podívat na foto. Jak bude výsledková listina tak ji sem přidám.

 MČR v kategorii RCVS

V sobotu 11. 7. se létalo na letišti v Podhořanech MČR RCVS. Bylo to druhé MČR v historii této kategorie. Pořadatel chtěl něčím toto mistrovství vylepšit a tak se nejdříve uvažovalo o finále, kdy by prvních pět mělo šanci bojovat o titul mistr ČR. Nakonec z obavy, že by se soutěžící rozjeli domů a na finále by nikdo nečekal, pořadatel přidal ještě dvě kola navíc, abychom si všichni zalétali a užili si soutěž. 
Počasí bylo polojasné, foukal vítr 0 až 3m/s a pro některé rundy v kole to byla spíše taková loterie, kdy výška po vystřelení 50 m a mnohdy se s tím nedalo moc dělat, ale našli se i jedinci, kteří s 50 m našli termiku, a podařilo se jim uletět maximum. Nakonec uspěli opravdu ti nejlepší, kterým patří moje velká gratulace. Možná by bylo dobré přesunout pořádání MČR RCVS do stabilnějšího počasí, ale to už je na příštím pořadateli mistrovství. Nafotil jsem nějaké foto, na které se můžete podívat.

 Soustředění talentované mládeže

V pondělí 13. 7. jsem se byl podívat ve Svitavách, kde pořádají již léta takové soustředění. Hlavním organizátorem je Jindra Samek. Dostal jsem se tam náhodou, protože Jindra likvidoval staré volné modely a nabídl mi je pro děti v kroužku, kteří je určitě ještě využijí. Tak ten, kdo bude o prázdninách chodit létat, si bude moci něco vybrat. Jinak je vždy radost vidět zapálené mladé modeláře a tady ve Svitavách mají i jedno děvče, které létá upoutané modely. Pochopitelně, že jsem si sebou vzal i foťák abych něco nafotil a tak se také můžete podívat. Uvažujeme už nějaký čas o tom, že také uděláme takové soustředění, ale zatím jsme nenašli to správné místo, třeba tady v areálu staré cihelny by to bylo možné a i o tom jsme s Jindrou Samkem mluvili. Kategorie upoutaných modelů se dnes už moc nevidí, ale pokud o ní budou mít zájem mladí modeláři, tak stále bude žít.

  RCVS Hořice 12. 9. 2015

Další soutěž kategorie RCVS se létala 12. 9. v Hořicích a ředitel soutěže Jarda Vagenknecht, jako tradičně nezklamal. Nevím, jak to Jarda dělá, nebo koho uplácí, ale opět super počasí a tolik termiky na soutěži už dlouho nepamatuji. Pokud se podíváte na výsledky, tak to hovoří za vše… Každý kdo tam nebyl, tak opravdu zaváhal. Jinak Jarda drží stále tradici a jeho žena opět připravila výborný gulášek, jenom škoda, že jsem neudělal nějaké foto, jak všem chutnalo . Jako takový bonus navíc káva s „Hořickou trubičkou“ to taky nemá chybu. Nafotil jsem nějaké foto, možná ještě nějaké dostanu, případně přidám. Časem tady najdete i výsledkovku. Jinak na závěr velký dík pořadatelům, kteří pro nás připravili nádhernou, pohodovou soutěž.

           Příprava na MČR mládeže

Sobota a neděle pro členy našeho letecko-modelářského kroužku, byla další přípravou na blížící se MČR mládeže v Hořicích. V sobotu nádherné počasí nalákalo i ostatní modeláře tak bylo i na co koukat. Na letišti seskoky parašutistů u nás nádherná ukázka velkého akrobatického modelu. Jinak se dá říci, že nám se podařilo doladit modely na jedničku. Nafotil jsem nějaké foto a tak se můžete podívat, třeba jak Bára Fišarová startuje model kategorie P30. Mrskne to tam jako naše nejlepší oštěpařka taky Bára, ale Špotáková. Pokud se vše povede tak jako v sobotu, tak jsem velmi spokojen. V neděli už počasí bylo spíše na draka, nebo na padák, jako jsou na fotografiích.

   MČR mládeže v Hořicích

V sobotu 26. 9., LMK Varnsdorf uspořádal na letišti v Hořicích MČR mládeže v leteckém modelářství. Létalo se v šesti kategoriích H, A3, P30, F1H, F1A, F1B a hodnoceni jsou prví tři žáci do 15 let, první tři junioři do 18 let a u kategorie H pro letošní rok poprvé platilo ještě navíc rozdělení věkové kategorie žáci na mladší žáky do 12 let a starší žáky do 15 let.Všichni první v každé věkové kategorii se stávají mistry ČR. Bylo přihlášeno 107 soutěžících, někteří se nominovali ve dvou kategoriích, tak nakonec to bylo 140 účastí. Pro pořadatele velmi náročná záležitost, kterou Pepa Bartík co by ředitel soutěže za podpory velkého týmu lidí zvládl na jedničku a zato všem patří velké poděkování.
MČR mládeže je takovým vrcholem našeho snažení v letecko-modelářských kroužcích, které vedeme jak na DDM DUHA v Ústín/O, tak i na DDM Kamarád v České Třebové. Na MČR se nám podařilo postoupit v kategoriích F1H a P30 a zastoupení bylo z obou kroužků. Počasí bylo polojasné, dopoledne foukalo do 2 m/s, příjemně teplo, po 12 hodině se rozfoukalo až na 5,5 m/s a začalo se zatahovat a také ochlazovat. Velmi náročné počasí pro soutěžící, úzké stoupavé proudy /termika/ a hned vedle velký klesák. V kategorii F1H soutěžili dva úplní nováčci s kroužku DDM DUHA. Petr Vídenský naletěl 454s s 600s možných a obsadil 6 místo, Jan Doležal naletěl 411s a stačilo to na 9 místo, z celkového počtu 21 soutěžících. Nádherné umístění! Nikdo v této kategorii nenalétal plný čas. Kategorie P30 létalo celkem 26 účastníků MČR, z toho náš nejlepší a také již zkušený modelář Jan Bříza dosáhl na 5 místo, naletěl 479s s 500s možných, na 9 místo se probojovala, jako úplný nováček Bára Fišarová s časem 464s, další pěkný čas 443s naletěl i Honza Musil, všichni s kroužku DDM DUHA. Jako lepší z kroužku v České Třebové se ukázal Pavel Pernica, časem 371s, před Michalem Rubkem 284s, oba úplní nováčci. Nemohu jinak, než všechny naše účastníky pochválit za nasazení a přístup k soutěži. Komu se letos nedařilo, tak je to určitě taková výzva na příští rok, kdy je potřeba ještě větší čas věnovat na lepší přípravu. V kategorii P30 se podařilo třem soutěžícím naletět plný možný čas 500s a tak se muselo rozlétávat o konečné pořadí. Další výsledky najdete ve výsledkové listině http://www.diffix.eu/…/Výsledková%20listina%20MČR%20Ml.2015…Paní Katka Fišarová nafotila mnoho postřehů z tohoto MČR mládeže, tak se můžete podívat na foto. Já jsem trochu natáčel a fotil málo, tak snad časem sestříhám video, na které se také bude moci podívat.

Postavte si s námi draka - Pojďme si společně zalétat

V sobotu a v neděli 3 a 4. 10., proběhla akce, kdy děti prvního stupně, ze všech škol v Ústí n/O a Libchav, kam jsme poslali letáčky, měli možnost přijít a postavit si draka, společně se členy letecko-modelářského kroužku na DDM DUHA v Ústí nad Orlicí. Původně jsme plánovali, že budeme stavět na dvě etapy dopoledne i odpoledne, ale nakonec jsme se vešli všichni najednou. Kdo přišel, tak si mohl postavit jednoduchého draka. Někdy rodiče přivedli děti, jiní zůstali a třeba si i sami postavili draka, ale určitě dílnou vládla tvořivá atmosféra a nakonec si každý odnesl hotového draka domů.
Druhý den odpoledne, jsme se sešli na místě u turistického rozcestníku nad letištěm ve směru na Strážné, Horáková kaple, kam chodíme létat. Počasí nám přálo, teplota 18°C a foukalo 3m/s, ideální počasí na pouštění draků. Všichni si užívali létání s draky, posílání psaníček drakům, když už na nás přišel hlad, tak se zapálil oheň a už se opékalo. Myslím, že jsme strávili pěkné odpoledne a dětem to určitě prospělo. My starší jsme zavzpomínali, jak jsme si užívali naplno dětství a jak dnešní děti se stále více uchylují do virtuálního světa „chytrých mobilních telefonů“, které jim to dětství více či méně berou. Nafotili jsme společně s paní Katkou Fišarovou nějaké foto, na které se můžete podívat a zvážit, pokud náhodou nemáte zájem, se přidat k nám. Ještě máte šanci do konce října přihlásit děti do letecko-modelářského kroužku, ale raději to nenechávejte na poslední chvíli.

                                     MODEL HOBBY 2015

Sobota 10. 10., byla ve znamení výletu pro děti z modelářských kroužků, které vedeme na DDM DUHA v Ústní n/O a DDM Kamarád v České Třebové. Výletu se mohli účastnit jako tradičně i rodiče, sourozenci a kamarádi dětí, kteří chodí do kroužku a případní zájemci o modelářský kroužek. Všichni přihlášení se moc těšili a myslím, že veletrh MODEL HOBBY ve spojení s veletrhem hraček, je taková pěkná akce na začátek a rozjezd nového školního roku pro modelářské kroužky. Na všechny čekalo mnoho lákadel v podobě malých tvořivých dílen, kde se kreslilo, vystřihovalo, lepilo, modelovalo, skládalo s různých stavebnic, navíc pro počítačové hráče lákadla v podobě různých simulátorů jak leteckých, automobilových, které si mohli vyzkoušet. Pro úplně malé tam bylo mnoho skákacích hradů, malování na obličej a já si myslím, že všichni si tam mohli najít, co je bavilo. Svoji prezentaci tam měl Svaz modelářů ČR, kde si děti mohly zdarma postavit model, což mnoho našich malých modelářů využilo. Co se týká veletrhu MODEL HOBBY, tak je každým rokem méně vystavovatelů z oboru leteckého modelářství a asi to svědčí o stavu našeho zájmu o tento druh technického sportu. 
Součástí MODEL HOBBY byl i seminář k problematice práce s mládeží v modelářských klubech. To je v poslední době velmi diskutované téma a i přestože všichni popisujeme stejné problémy, nedokážeme se dohodnout a opustit staré nefunkční řízení a nahradit ho novým systémem, kde komise mládeže bude mít úplně jiné postavení a bude moci řídit výchovu mládeže ve spolupráci s vedoucími kroužků, trenéry a doporučovat metodické postupy výuky pro práci v kroužcích. Zajišťovat setkání, případná školení lidí, kteří s mládeží pracují atd. Doufám, že toto bylo takové první setkání a určitě patří všem účastněným poděkovat a doufat, že nakonec najdeme všichni společnou cestu, po které půjdeme dál.
Nafotili jsme spolu s paní Katkou Fišarovou nějaké foto a tak se můžete podívat, jaké bylo MODEL HOBBY 2015.

Nejlepší sportovec roku 2015

Tak jako už každý rok, tak i letos, se před koncem roku náš LMK JUNIOR KLUB v Ústí n/O schází, abychom zhodnotili naši modelářskou sezónu, přijali nové členy do klubu a vyhlásili nejlepšího sportovce za rok 2015. Je to již mnohaletá tradice a tak i letos jsme se sešli na DDM Duha v Ústí n/O, kde vedeme dva letecko-modelářské kroužky. Letošní účast byla poměrně hojná a tak nás těší zájem rodičů o naší práci. Škoda jen, že z letecko-modelářského kroužku, který vedeme v České Třebové na DDM Kamarád, se účastnil jen jeden zástupce. Přesto však jsme rádi, že jsme mohli předat novou „Sportovní licenci“ a tričko našeho klubu. Letos jsme také předávali odznaky „Mladý modelář“ a výkonnostní stupně. Nejlepší sportovec roku, byl letos utajen do poslední chvíle a tak to bylo takové milé překvapení pro vítěze. Honza si výsledky sice počítal, ale do poslední chvíle chyběla jistota. Nejlepším sportovcem za rok 2015 se stal Jan Bříza. Moc všichni gratulujeme. Tak Honzo, konečně se to podařilo.

Jinak jsme také seznámili všechny přítomné, s plánem soutěží, také připravujeme zájezd do Prahy na letiště „Václava Havla“ a ještě nás čeká modelářská noc na DDM v Ústí. Pokud se chcete podívat, jak to u nás proběhlo, tak paní Katka Fišarová něco nafotila a něco jsem stihl nafotit i já. Najdete to tady.

 

 

 

 

 
© www.lmk-juniorklub-uo.cz - vytvořte si také své webové stránky