Navigace: LMK JUNIOR KLUB Ústí nad Orlicí > Modelářské akce 2018

Modelářské akce 2018

Naše soutěže v roce 2018

V roce 2017 náš klub rozšířil pořádání soutěží na pět a letošní rok ještě jednu přidáváme, to znamená, že budeme pořádat už celkem šest soutěží. První soutěž už je tradiční pro volné modely  „JARNÍ ÚSTECKOORLICKÁ“, která se létá jako „Memoriál Lubomíra Valčíka“ v kategorii P30 a také jako „Memoriál Vladimíra Matějů“ v kategorii F1H.Propozice na tuto soutěž najdete tady. Druhou soutěží, kterou pořádáme již tradičně je „KP  mládeže Pardubického kraje“, která je jako nominační soutěž pro postup na MČR mládeže a proto se ji mohou účastnit mladí modeláři z celé ČR a pokusit se nalétat stanovený limit v dané kategorii, kterou létají. Na MČR mládeže potom mohou postoupit maximálně ve dvou kategoriích, v kterých splní předepsaný limit. Tak neváhejte a přijeďte, budete vítáni. Propozice soutěže jsou také tady. Tady je to naše rozšíření o dvě soutěže v loňském roce a je to kategorie VOSA, které létáme jako veřejné soutěže a můžete k nám klidně přijet. První soutěž VOSA bude 27. 5. Propozice najdete tady, druhá soutěž VOSA bude 27. 10. a tady jsou propozice.  Ta pátá soutěž, to je u nás od loňského roku novinka a budeme ji doufám létat každý rok. Soutěž se bude jmenovat „PODZIMNÍ ÚSTECKOORLICKÁ RCVS“, v tomto roce ji budeme létat, jako MČR RCVS. Jsou to RC větroně řízené rádiem do maximálního rozpětí křídel 3 m, které mají řízené pouze dvě funkce. Protože tyto modely děláme u nás v kroužcích a to jak v UO tak ČT tak soutěž v kategorii RCVS vyplynula jako jasná volba. Určitě si nenechte ujít a přijďte se na letiště podívat. Propozice najdete zase tady. Tou šestou soutěží, kterou pořádáme v letošním roce poprvé je pro tradiční volné modely „PODZIMNÍ ÚSTECKOORLICKÁ“. Propozice zase tady. Určitě se budeme rádi, pokud se účastníte, jako aktivní účastníci soutěže, anebo se přijdete podívat jako diváci. Nezapomeňte vzít svoje děti, nebo třeba vnoučata. Budeme se těšit. „LETECKÉ MODELÁŘSTVÍ JAKO ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL"

 

Letečtí modeláři a „Svět Techniky“ Ostrava Vítkovice

V sobotu 24. 3. 2018, jsme uspořádali zájezd do tohoto světa techniky, kde na ploše 14 000 metrů čtverečních můžete navštívit celkem čtyři světy s trvalými expozicemi a jeden svět určený pro výstavy dočasné, v našem případě to bylo „Klamárium“, kde se neuvěřitelné stává skutečností, dospělí se mění na trpaslíky, kulička se kutálí do kopce a mizí věci, které jste ještě před chvíli na vlastní oči viděli! Bylo to velmi zajímavé. Další výstavní plochy jsou už jako stálé expozice, kde najdete Dětský svět, Svět vědy a objevů, Svět civilizace a Svět přírody. Ten je rozlohou největší - zabírá celé jedno patro a také venkovní zahradu. Centrum nabízí také 3D kino a Divadlo vědy. Společným jmenovatelem všech světů je poznání prostřednictvím zábavy a hry, na vlastní kůži bez nudných učebnic plných čísel. Na všechno si můžete sáhnout a všechno prozkoumat. Určitě to byl pro všechny pěkný zážitek. Tohoto výletu se účastnili členové našeho klubu i členové modelářských kroužků, které pracují na DDM Kamarád v České Třebové a DDM Duha v Ústí n/O. Podívejte se na foto.

Soustředění leteckých modelářů

Tento víkend 7-8. 4. 218 se uskutečnilo soustředění mladých modelářů našeho okresu, na DDM Duha v Ústí nad Orlicí. Účastnili se mladí modeláři z České Třebové, kteří pracují ve dvou kroužcích na DDM Kamarád a členové modelářských kroužků které pracují na DDM Duha. Tato soustředění mají za účel zprostředkovat setkání dětí, které mají stejného koníčka. Umožnit jim srovnání svých znalostí a zkušeností a při stavbě jednoduchého modelu, jeho zalétání a následné absolvování soutěže na letišti v Ústí n/O. Dále si mohli mladí modeláři na soustředění zalétat na simulátoru, otestovat si svoje pilotní schopnosti RC pilota. Účastnit se soutěže na našem trenažéru pro nácvik létání s RC modelem, s různou obtížností. Přípravu a organizaci soustředění zajistil LMK Junior klub v Ústí n/O., který s oběma DDM úzce spolupracuje na výchově mladých modelářů. Jaké bylo naše soustředění, se můžete podívat na foto, které jsem nafotil a pokud máte kroužek mladých modelářů a chtěli byste se také účastnit, dejte vědět a příští rok se můžete také účastnit.

 

Začíná sezóna kategorie RCVS.

V sobotu byla první soutěž RCVS v Havlíčkově Brodě, dnes v neděli 15. 4. tady kousek od nás v České Třebové. Celý týden před soutěží byl velice větrný a tak se nedalo moc natrénovat, proto naše účast byla pouze symbolická. Počasí odradilo i mnoho dalších modelářů a není se co divit, sezóna začíná a nikdo nemá chuť si na začátku pochroumat model. Nakonec se sešlo 13 seniorů a tři junioři. Počasí polojasné, zato vítr 4-7 m/s. a předpověď byla ještě horší. Nakonec se soutěž odlétala a výsledky ukazují, kdo pilně trénoval. Určitě patří velký dík pořadatelům za dobře připravenou soutěž. Jaké to na soutěži bylo, nám zdokumentovala Katka Fišarová a tak se můžete také podívat na foto.                    

                         Jarní Ústeckoorlická 2018

Jarní Ústeckoorlická 2018 V neděli 29. 4. se létala na letišti v Ústí nad Orlicí již tradiční soutěž pro volné modely „Jarní Ústeckoorlická“ a jako tradičně už několik let se tato soutěž také létá jako „Memoriál Lubomíra Valčíka“ v kategorii P30 a také jako „Memoriál Vladimíra Matějů“ v kategorii F1H. Letošní jarní počasí je pro volné modeláře nadprůměrně větrné a tak i účast byla trochu slabší i díky pořádání soutěže ČP F1H, F1G. Vítr foukal 3 až 6m/s, ale bylo skoro letní počasí s teplotou až 25°C. Jaké to na soutěži bylo, nám opět zdokumentovala Katka Fišarová, a tak se můžete podívat na foto, výsledkovou listinu a případně přijet napřesrok, nebo hned na tu „Podzimní Ústeckoorlickou“, která se létá 2. 9. Budeme se zase těšit.

Krajský přebor mládeže leteckých modelářů

            Pardubického kraje 2018

MK Juniorklub Ústí nad Orlicí p. s., uspořádal na letišti Aeroklubu v Ústí nad Orlicí v sobotu 12. 5. 2018, KP mládeže leteckých modelářů Pardubického kraje v kategoriích V, H, P30, A3, F1H, F1G, F1A, pro volné modely. Tato soutěž byla zároveň vypsána, jako nominační pro postup na MČR mládeže, v kategoriích H, P30, F1H, F1G, které se bude létat 28. 9. 2018 na letišti Všechov u Tábora. Počasí nám po větrných dnech v poslední době ukázalo i tu vlídnější podobu pro modeláře a tak polojasná obloha, teplota až 26°C, vítr 0 až 3m/s bylo přímo ideální. Našeho KP mládeže se účastnili modeláři z LMK Choceň 1 účastník, MK Litomyšl 1 účastník, LMK Horni Branná 2 účastníci, MK Klánovice p. s. vyslala 5 účastníků, MK Juniorklub HK p. s. 2 účastníky, LMK Varnsdorf 3 zástupce, YMCA Liberec 1 účastníka a za MK Junior klub Ústí n/O. bylo přihlášeno 32 soutěžících. Moc nás tato účast ostatních klubu na našem PK mládeže těší, protože tyto soutěže nám dávají možnost porovnávání výkonnosti mládeže, při přípravě na MČR, k navazování přátelství jak dětí, tak i dospělých a je to plně v souladu s myšlenkou, proč tyto KP děláme. Protože někteří soutěžící létali například i dvě kategorie tak bylo celkem 78 účastí, a tak se dá o tomto KP říci, že je to takové malé mistrovství ČR. 

Letošní KP podporoval Pardubický kraj, Město Ústí n/O a SMČR leteckých modelářů. KP mládeže nám přišel zahájit a také potom předat i ceny soutěžícím, místostarosta Města Ústí nad Orlicí Ing. Michal Kokula, za co jsme moc rádi. Příští rok si tuto soutěž KP mládeže u nás nenechte ujít a budeme rádi, pokud se účastníte.

Jak to nakonec dopadlo, se můžete podívat na výsledkovou listinu,  případně i na foto, které nafotila Katka Fišarová a na stránky města Ústí n/O.

Letecké modelářství jako zdravý životní styl.

 

RCVS v Podhořanech
 

V sobotu 26. 5. se létala další soutěž RCVS a pro nás to byla druhá soutěž, které jsme se mohli účastnit. Počasí na to, že je stále květen, bylo přímo tropické 28 až 30°C pofukoval takový termický vánek a tak byla soutěž velice náročná. Úzké stoupáky a hned vedle velká místa, kde model vůbec neletěl a jenom padal. Velmi slušná účast na soutěži 35 soutěžících a začínají se nám rojit i mladí modeláři z jiných klubů, za co jsem, jako trenér této kategorie moc rád. Dobrá atmosféra na soutěži, ale počasí nám dávalo zabrat. Katka Fišarová zase nafotila mnoho obrázků ze soutěže a tak se můžete podívat v klidu domova na to, jak soutěž probíhala. Až bude výsledková listina, tak ji sem ještě přidám.

Soutěž RC VOSA v Ústí nad Orlicí
V neděli 27. 5. náš klub uspořádal soutěž RC VOSA. Přiznám se, že jako člen komise mládeže jsem nebyl moc nadšen výběrem RC kompletu VOSA, ale u našich členů kroužku to VOSA vyhrála. Sice je to model, který až zas tolik nepodává letové výkony, ale občas se podaří, chytit se s modelem VOSY do termiky a to je potom nádhera. Všichni jenom užasle koukáme a tiše závidíme nádherný a dlouhý let. Pomalu se nám daří všechny VOSY, které jsme dostali dodělávat a čím víc nás je potom na soutěži, tím větší to je zábava. Někteří rodiče dětí a členové našeho klubu si VOSU také koupili a mají jí už postavenou a jíní jako třeba já ji mají ve vysoké rozpracovanosti a na další naší soutěži už s ní budu také létat. Soutěž bereme jako zábavu a pobavení a tak pokud máte chuť, klidně k nám můžete na soutěž přijet. Katka Fišarová nám zase celou soutěž zdokumentovala a tak se můžete podívat, na pěkné fotky. Tady ještě přikládám výsledkovou listinu 

RCVS V Chotěboři
Další soutěž kategorie RCVS se létala 2. 6. v Chotěboři. Počasí bylo nádherné a opět dobrá účast. Jsem rád, že se pomalu začíná dařit zapojovat do této kategorie i mladé modeláře a to nejen z našeho klubu. Jak to na soutěži vypadalo jsem nafotil s polu Bárou Fišarovou nějaké foto a tady ještě přikládám výsledkovou listinu. 

RCVS v Hořicích
Další soutěž kategorie RCVS se létala v sobotu 16. 6. na letišti v Hořicích. Jarda Vagenknecht, jako ředitel soutěže nám zajistil, tak jako každý rok, parádní počasí, a navíc mu ještě na tuto naší soutěž přišli zahrát kamarádi z country kapelou. Poprvé se tedy létalo na živou muziku a klidně by se dal v mezičase létání stihnout i taneček. Do Hořic na soutěže jezdím velice rád, mají tady nádherné letiště, kam jsme jako kluci jezdili hlavně na volné modely, přitom naběhali mnoho kilometrů po okolí při hledání modelů a moc jsme si to tenkrát užívali a v současnosti si to tady užíváme stejně tak i když nám už je o něco víc, a naše větroně už jsou ovládané rádiem na dálku. Dnes už je to zase trochu o něčem jiném a taková soutěž je, jako společenská událost, kdy si poměříme naše umění v řízení našich strojů, Jardova paní nám uvaří výborný gulášek, po obědě si dáme kávičku s „Hořickou trubičkou“, no není to paráda. Kategorie RCVS, je takový větší volný model, vybavený RC ovládáním, který jsou schopné postavit i děti v modelářském kroužku, ovládání VOP a SOP je velice jednoduché, tak neseďte doma, vezměte svoje děti, případně vnoučata a na další soutěži si to můžete užívat s námi. Tady v Hořicích soutěž sponzoruje i místní zemědělské družstvo Podchlumí a kdo by neznal „Dobrovodské kysané zelí“, které si prakticky každý soutěžící odveze domů a takové zelí s pěkně vypečenou kačenkou a knedlíkem vám zase připomene tuto nádhernou soutěž v Hořicích. Nafotil jsem nějaké obrázky ze soutěže a také obrázky modelů, tak to můžete omrknout a popřemýšlet, třeba něco takového postavit, případně se dá takový model dnes i koupit a můžete si to na soutěžích RCVS také užívat.
Letecké modelářství jako zdravý životní styl.

RCVS v České Třebové

V sobotu 4. 8. se létala další soutěž kategorie RCVS. Jirka Kadlec, jako hlavní organizátor si pro tuto soutěž vybral ten nejteplejší den tohoto týdne, jak jsem potom slyšel v přehledu počasí. Možná nás příroda testovala, co všechno vydržíme, pro tuto naší nádhernou kategorii RCVS, ale nakonec jsme to všichni ve zdraví ustáli a účast byla 19 seniorů a tři junioři. Jirka pro nás zajistil kromě svačiny i dostatek minerálky, abychom mohli dodržovat pitný režim, nechal dovézt sud s vodou, aby se dalo opláchnout obličej a namočit čepici a ochladit si tak rozpálenou hlavu. Dokonce pro nás nechal postavit stan, kde se dalo ve stínu posedět. Musím pochválit Jirku, jak bylo vše na soutěži zajištěno. Už dlouho jsem při takovém počasí na soutěži nelétal a musím se přiznat, že jsem toho potom večer doma, měl skoro dost. Nestíhal jsem ani moc fotit a tak tady je co jsem nafotil. Ještě se můžete mrknout i na výsledkovou listinu ze soutěže.

 

První ročník soutěže „Podzimní Ústeckoorlická“


V loňském roce jsme se domluvili, že přidáme jednu soutěž pro volné modeláře a tak v neděli 2. 9. 2018 jsme zahájili první ročník „Podzimní Ústeckoorlické“ soutěže pro volné modely, kategorie V, H, A3, P30, F1H, F1G, F1A. Velmi nás potěšila poměrně velká účast a to ve velmi nejistém počasí, podle předpovědi, kdy téměř celou noc pršelo a podle počasí na mobilu to mělo být podobné i celý den. Tak nevím kdo z našich modelářů, kteří na nás koukají z toho modelářského nebe, se za nás přimluvil, protože počasí bylo přímo ideální. Polojasno, teplota 20- 23°C, vítr kolem 2m/s., který vydržel celou soutěž a až při balení stanu se trochu rozfoukalo. Tak moc děkujeme tam nahoru. Soňa Kubová jako ředitelka soutěže s mnohaletou zkušeností s organizováním soutěže „Jarní Ústeckoorlická“ i tuto soutěž zvládla na jedničku. Stánek s občerstvením, časoměřiči a celkové zázemí pro soutěžící je u nás také na poměrně vysoké úrovni a tady se patří také všem poděkovat, protože to vše potom vytváří příjemnou a přátelskou atmosféru na soutěži a vlastně proto, to všichni děláme. Modelářství jako zdravý životní styl. Katka Fišarová se na soutěž koukala přes objektiv fotoaparátu, jako už tradičně a tak se můžete podívat na foto za soutěže a my jako pořadatelé se zase budeme těšit na příští ročník soutěží a to jak té jarní i podzimní a budeme doufat, že vás hodně přijede a zase si to ve zdraví a pohodě užijeme.
Tady ještě najdete výsledkovou listinu ze soutěže.

Mirakulum Milovice

V sobotu 8. 9. byl naplánován zájezd do zábavného parku Mirakulum v Milovicích, protože při návštěvě v roce 2016 se to moc líbilo a nestihlo se prý všechno projít. No, ono se to nestihlo ani letos, protože bylo vidět, že se stále něco přidělává a vylepšuje. V letošním roce nám, už ani nikdo moc nebloudil v podzemních chodbách, které jsou snad všude a všicni si dávali více pozor na orientaci. Nakonec se nám i počasí podařilo a tak jsme opět končili ve vodním světě, kde se každý osvěžil. Nafotil jsem nějaké obrázky, ale protože se nám hned za vstupem, všichni rozprchli, a já si pozdě uvědomil, že bychom mohli udělat alespoň společné foto, tak tam jsou jenom někteří. Pokud jste ještě v Mirakulu nebyli, tak to můžete brát, jako takovou inspiraci pro rodinný, nebo školní výlet.

Odložená RCVS v Hořicích a Český pohár F1H, G, J

V sobotu 16. 9. se na letišti v Hořicích létala odložená soutěž RCVS a k mému údivu se tam začali scházet i modeláři, kteří létají volné modely. Když jsem viděl Pepu Kubeše, který koketuje, jako volný modelář s naší kategorií RC větroňů RCVS, tak jsem si první chvíli myslel, že přijeli na soutěž létat RC větroně. Pepa mě vysvětlil, že na letišti Všechov se nedokázali domluvit na užívání plochy a tak soutěž museli přeložit na letiště v Hořicích. Tak se mě poštěstilo, že jsem si mohl popovídat a vidět se s kamarády, kam jsem patřil i já a když jsem tam viděl i Honzu Spáleného, který mě říkal, že už mu je 80 let a stále létá malé motoráky F1J, tak zase začínám uvažovat, že zase ty volné asi občas začnu trochu létat. Jinak ještě RCVS. Počasí bylo velmi náročné, ráno mlhavo, úzké stoupáky a potom zase dlouho nic a docela se to i nakonec rozfoukalo. Já jsem se trápil s mojí Dogmou Vs, kterou v takovém počasí nedostanu na vleku do standartní výšky. Co se týká servisu pro modeláře, tak Jarda opět drží nastavený standart a to je dobrý gulášek, káva, Hořické trubičky, no nemá to chybu. Nakonec si každý zase odnesl nějaký ten sáček zelí, jako tradičně. Nafotil jsem nějaké foto a tak se můžete podívat.

 

RCVS Český Brod

Další soutěží kategorie RCVS, která byla přeložena ze soboty na neděli 16. 9. se létala na letišti v Podhořanech. Pořadatel LMK Český Brod a ředitelem soutěže byl Míra Schleif. Počasí slunečné, 22°C a vítr do 3 m/s. Dalo by se říci, že přímo ideální, ale termika vycházela téměř pravidelně o jednu rundu a tak by bylo možná dobré se trochu zamyslet nad přepočtem na vítěze, který by měl v každé rundě 1000 bodů. Nikdy se sice nenajde úplně dokonalý systém, ale tady bychom alespoň eliminovali trochu různé podmínky v každé rundě, a pokud je termika v jedné rundě a v druhé není, tak by alespoň ten nejlepší, měl 1000 bodů a stále šanci na umístění, nebo dobrý celkový výsledek. Je to takový další prvek, který by se dal třeba v příštím roce vyzkoušet. Nafotil jsem nějaké foto a tak se můžete podívat, jaké to bylo na soutěži.

MČR rádiem řízených větroňů kategorie RCVS
Letečtí modeláři MK Junior klubu v Ústí nad Orlicí uspořádali na letišti Ústeckoorlického Aeroklubu dne 22. 9. 2018, MČR rádiem řízených větroňů kategorie RCVS. Akci finančně podpořil Pardubický kraj, město Ústí nad Orlicí a Svaz modelářů ČR. MČR bylo vypsáno pro tři věkové kategorie a to junioři do 18 let, senioři do 65 let a letos poprvé také senioři 65+. Celkem se nominovalo 52 soutěžících, ale vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí, která se nakonec nenaplnila, někteří účastníci nepřijeli a tak nakonec soutěž létalo 37 pilotů, kteří přijeli. Soutěž se létala za polojasné oblohy, teplota až 17°C, vítr 2 až 6m/s. Takže se dá říci, že tato soutěž byla sice trochu větrná, ale létalo i 9 juniorů, kteří soutěž odlétali. Je pravdou, že po pátečních 27°C a po frontě v sobotu už jenom 17°C, nebylo nic moc, ale mohlo být daleko horší počasí.
Letošní MČR RCVS mělo ještě jednu novinku a to vyhlášení absolutního vítěze, bez věkového omezení. Chtěli jsme ještě více motivovat všechny piloty napříč věkovým spektrem k ještě vyšším výkonům, aby i jednotlivci všech věkových skupin se mohli utkat o pohár „Absolutního vítěze MČR RCVS 2018“. Absolutním vítězem MČR RCVS 2018 se nakonec stal Jiří Kadlec LMK Česká Třebová.
V kategorii junioři do 18 let si nejlépe počínal, a titul „Mistr ČR RCVS 2018“ získal, Jonáš Doležal, na druhém místě skončil Jakub Ešpandr, třetí Dominik Maixner, všichni MK Junior klub UO.
V kategorii senioři do 65 let se nejvíce dařilo a titul „Mistr ČR RCVS 2018“ získal Jiří Kadlec z LMK Česká Třebová, druhé místo obsadil Václav Dvořák LMK RC manie Praha, třetí Ondra Taichman LMK Chotěboř.
V kategorii senioři 65+ titul „Mistr ČR RCVS 2018“ získal Josef Bíbr LMK Nový Dvůr, na druhém místě Petr Vašina MK Junior klub UO, třetí Miroslav Prachař LMK Hořice.
Na závěr soutěže se dostavil místostarosta města Ústí n/O. pan Michal Kokula, aby pozdravil všechny soutěžící MČR a účastnil se předávání cen. Ještě bych rád poděkoval celému realizačnímu týmu našeho klubu, časoměřičům, všem, kteří se o vás starali ve stánku, modelářskému klubu Česká Třebová za výpomoc s technikou, časoměřiči, zkušeným startérem a také velké poděkování patří místnímu Aeroklubu, že nám umožnil toto MČR na letišti uspořádat.
Celý den vás všechny sledovala přes objektiv a s prstem na spoušti, Katka Fišarová a tak se můžete podívat, co všechno nafotila. Tady ještě přikládám výsledkovou listinu.

MČR mládeže 2018 – Všechov u Tábora

V pátek 28. 9. 2018 se na letišti Všechov u Tábora létalo MČR mládeže ve volném letu pro kategorie H, P30, A3, F1H, F1G. Tato soutěž je takovým vyvrcholením sezóny, pro naše nejmladší modeláře, kteří pracující v kroužcích DDM nebo v klubech a nominovali se splněním limitu na Krajských přeborech. Náš Pardubický kraj byl také zastoupen na této vrcholné soutěži a létalo celkem 11 soutěžících, někteří dokonce i dvě kategorie. MK Junior klub UO vyslal devět soutěžících a za LMK Choceň létali dva soutěžící. Počasí nám vcelku přálo, polojasná obloha, teplota vystoupala až na 22°C, vítr 1 až 6m/s., takže to létalo někdy i poměrně daleko, ale nám se všechny modely podařilo dohledat. Celý den Katka Fišerová fotila a tak se můžete podívat na její obrázky z MČR mládeže. Jak to všechno dopadlo, se budete moci podívat na výsledkovou listinu, až jí dostanu tak ji sem přidám. Jinak náš Pardubický kraj, opět ukázal, že naše modelářská mládež našeho kraje patří mezi nejlepší. Celkem naše výprava Pardubického kraje získala 4x zlato, 3x stříbro, 2x bronz, 2x dobrou „bramborovou“ čtvrté místo a další dobré výsledky. Snažil jsem se natočit i nějaké video, tak se pokusím to trochu sestříhat a až bude hotovo, tak se určitě budete moci podívat. Co říci závěrem, určitě poděkovat všem za vynikající výsledky a organizátorům za uspořádání MČR mládeže. Tady ještě najdete výsledkovou listinu.

Dolní Morava a „Vzhůru do oblak s modely letadel“

Sobotní odpolední akce na Dolní Moravě v areálu U Slona, „Vzhůru do oblak s modely letadel“ byla ve znamení nádherného počasí, a kdo přijel, tak opravdu nezaváhal. Mohli jste si zalétat na modelářském simulátoru, postavit si malý model házecího kluzáku a jít si s ním hned zasoutěžit, také jste si mohli vyzkoušet svoji zručnost na modelářském trenažéru a případně se účastnit soutěže a to všechno o nádherné ceny, jako například poukaz pro celou rodinu lanovkou na stezku v oblacích, vstup pro celou rodinu do Mamutíkova vodního a lesního zážitkového parku a Pískového světa, jízda bobovou dráhou a mnoho dalšího. Byl tady i stánek modelářské prodejny „RC život“, kde jste si mohli také vyzkoušet ukázkovou lekci výuky reálného a přitom bezpečného létání s modelem letadla učitel – žák. Tak pokud jste se tam nedostali, můžete se podívat alespoň na nějaké foto z této pěkné akce.

 

„Nejlepší sportovec roku 2018“

Největší akcí našeho klubu na konci sportovní sezóny je už tradiční vyhlášení, těch nejlepších sportovců roku, ve všech věkových kategoriích a tak se vyhlašovalo i za ten letošní rok 2018. Letos se nám ale podařilo smazat si omylem SD kartu z naší akce, tak jsem se pokusil z toho, co se podařilo zachránit udělat alespoň tento dokument, který nám bude sloužit, jako připomenutí této události, pro budoucnost, i když kvalita obrázků, je jaká je. Náš klub se pomalu začíná rozrůstat a tak i v letošním roce to byla pěkná sešlost, z čeho máme velkou radost. V příštím roce plánujeme mnoho akcí, třeba už tradiční víkendové soustředění, nebo naše první týdenní soustředění ve spolupráci s místním Aeroklubem v Ústí n/O, přímo na letišti, dále plánujeme mnoho soutěží pro volné i RC modely, také každý rok pořádáme KP mládeže, příští rok nebude výjimkou… více tady

 

Silvestrovské polétání na letišti Aeroklubu v Ústí n/O

Tak jako v loňském roce tak i letos se nám podařilo uspořádat takové poslední létání v roce, kdy jsme na naše webové stránky a Facebook dali upoutávku společného létání a vyzvali i ostatní modeláře a příznivce modelářství, aby se přišli podívat, nebo jenom tak projít na Ústecké letiště a tím udělat něco pro sebe a svoje zdraví. Letošní poslední den v roce vyšel na všední den a tak někteří museli jít do práce, ale i tak se našich modelářů z klubu účastnilo poměrně dost a navíc jsem rád, že se přišli podívat i jiní modeláři a mohli si tak s námi poletovat na letišti. Počasí nám letos opravdu vyšlo, bylo sice bez sněhu, ale zato trochu mrazivo a občas svítilo i sluníčko, takže jsme si to všichni náramně užívali. Katka Fišarová nám opět nafotila nějaké foto a tak se můžete podívat a třeba se příště i účastnit. Letecké modelářství jako zdravý životní styl.

 
 
 
© www.lmk-juniorklub-uo.cz - vytvořte si také své webové stránky